Background

نرم افزار تحت وب (Web Based) چیست

نرم افزار تحت وب  (Web Based) چیست

نرم افزار تحت وب (Web Based) چیست

نرم افزار تحت وب چیست و چرا نرم افزار تحت وب

این نرم افزار نوع خاصی از نرم افزارهای کلاینت و سرور هستند که روش طراحی و توسعه آنها نسبت به نرم افزارهای ویندوزی مدرن تر و توانا تر است، نرم افزار تحت وب روی کامپیوتر کلاینت نصب نمی شود و کاربر با استفاده از Browser های مرسوم مانند (گوگل کروم ، فایرفاکس ، اپرا ، اکسپلورر ) به آن دسترسی پیدا می کنند و از یک هسته پایدار بهره می برند و با تغییر در عملکرد یا آپدیت برای همه کاربران در سطح شبکه جهانی اینترنت تغییر می کند . سرعت دسترسی به نرم افزار تحت وب یا web based از سرعت و عملکرد بسیار بهتر و مطلوب تری برخوردار است و می تواند با استفاده از موبایل، تبلت و لپ تاپ و هر دستگاهی که اجازه باز کردن صفحات اینترنتی را می دهند مانند تلویزیون های هوشمند از قابلیت های آن بهرمند شد . طراحی و تنوع در روش های طراحی در اینگونه نرم افزارهای بسیار متنوع و مدرن است تا جایی که شرکت های بزرگ نرم افزاری مانند گوگل راه حل هایی برای بهبود بخش UI وب اپلیکیشن ها یا نرم افزارهای تحت وب ارائه کرده اند که در نسخه های Windows Form دیده نمی شود. یک پایگاه داده برای همه کاربران از دیگر ویژگی های تحت وب بودن است همه عملیات از قبیل عضویت، تراکنش های مالی، سفارشات، رزروها در یک جا قرار می گیرند و این مهم موجب حذف پراکندگی و تکرار اطلاعات می شود.

از سویی پشتیبان گیری از این پایگاه داده به سادگی قابل انجام خواهد بود. سایت هایی که در پروتکلهای وب (httpsو https) اجرا می شود می توانند حامل تصاویر و مطالب باشد در حالی که نرم افزارهای تحت وب از پیچیدگی و الگوریتم های ریاضیاتی و محاسباتی متنوعی برخوردار است. یکپارچه بودن و دسترسی در هر زمان و هر مکان از دیگر مزیت ها و دلایل استفاده از این نوع تکنولوژی است. به طور مثال سرویس هایی اینترنتی که گوگل یا فیسبوک دارد به عنوان یک وب اپلیکیشن هستند ، ارتباط با پایگاه داده های قدرتمند مانند Oracle , mysql , sql server و انجام گزارشات حرفه ای است که این تکنولوژی برای ما فراهم کرده است. سرعت بالا و سریع این نوع نرم افزار به توانایی سخت افزاری کلاینت یا کاربر پشت سیستم ربطی ندارد چرا که محاسبات پیچیده از راه دور در سرور انجام میشود و ما میتوانیم با یک سیستم ساده یا یک موبایل دستورالعمل های پیچیده ای را اجرا کنیم. یکی شرکت های رندر 3D که سخت افزارهای قدرتمندی دارد با ایجاد بستری از طریق اینترنت ، با ارتباط با نرم افزار نصب شده روی کامپیوتر مشتریان دستورالعمل های پیچیده را روی سرور های خود اجرا میکند و بابت این خدمت مبلغی را دریافت میکنند ، مثلا خرید یک ابررایانه میلیارد های تومان هزینه دارد اما با استفاده از خدمات الکترونیکی و ارتباطات ابری یا Cloud Computing محاسبات را روی ابرها انجام میدهد. پیام رسان ها با حجم عظیمی از اطلاعات نوعی نرم افزار تحت وب محسوب می شوند و تنها راه حل برای اجرای پروژه های Big data استفاده از این فناوری بزرگ است .

اما به راستی وسعت نرم افزارهای تحت وب به چه اندازه است و اگر کسی یک نمونه ساده از یک Application راه اندازی کرد نرم افزار او قدرت رفتاری مانند پیام رسان های مانند تلگرام یا اینستاگرام را دارند ! خیر معماری پایگاه داده بخش بسیار پیچیده و پیشرفته ای است که تنها شرکت های دارای تجربه زیاد میتوانند معماری Big Data را به خوبی پیاده سازی کنند مثلا اگر قرار باشد میلیون ها نفر از یک نرم افزار مالی ابری استفاده کنند ساختاری پایگاه داده ای آن باید به چه صورتی باشد که در صورت جواب ندادن منابع سخت افزاری بتوان با افزودن سرورهای جدید مشکل سرعت و پاسخ گویی حل شود ! این ها چالش های بزرگی هستند که اکثر سازمان های بزرگ که حجم کاربران زیادی دارند درگیر آن شده اند .

فریم ورک های توسعه وب اصلی ترین زیرساخت های لازم برای ایجاد نرم افزارهای تحت وب به شمار میروند برنامه نویسان بر اساس توانایی و صلاح دید خود زبان های برنامه نویسی متعددی را ممکن است انتخال کنند به طور مثال در زبان محبوب PHP فریم ورک Laravel از مشهور ترین فریم ورک های ایجاد وب اپلیکیشن ها یا همان نرم افزارهای تحت وب به شمار می روند. وحالا اشاره ایی داریم به اپلیکیشن های تحت وب ارزشمندترین قابلیت نرم افزارهای تحت وب ،در دسترس بدون محدودیت زمانی و مکانی است مثلا یک نرم افزار انبارداری که روی کامپیوتر نصب میشود نهایتا روی شبکه داخلی قابل استفاده است اما نرم افزار تحت وب یا وب اپلیکیشن Web Application ها در همه دستگاه ها مانند موبایل ها و تبلت ها سریعا اجرا می شوند و کسانی که نیاز به استفاده از این نرم افزار را دارند فقط با داشتن رمز عبور و نام کاربری می توانند با سرعت زیاد از Web Application استفاده کنند. معماری طراحی Web Application ها بسیار پیچیده و دقیق است امروزه استراتژی های و pattern های متنوعی در برنامه نویسی وجود دارد از این رو گروه برنامه نویسی وب نویسان با بهره گیری از تحقیق و توسعه، ویژگی ها و کارایی هایی متنوعی را به این نرم افزارها افزوده اند. شما باید مطمئن باشید که وب سایت شما کاملا حرفه ای توسط طراح سایت شما طراحی شده است.

وب سایت شما در اولین بازدید کاربر می بایست دید درستی از تجارت و خدمات شما را به مشتری بدهد شما فقط 3 ثانیه فرصت دارید تا نظر بازدید کننده را نسبت به شرکت خود جلب نموده و بازدید کننده را به مشتری تبدیل نمایید. خدمات طراحی وب اپلیکیشن های وب نویسان، با توجه به نیازهای مشتری، نوع فعالیت و متناسب با بودجه در نظر گرفته شده برای طراحی صورت می پذیرد. به خاطر داشته باشید که طراحی وب اپلیکیشن ها امروزه به یک علم تبدیل شده است و شناخت از بازار هدف و آنالیز قبل از شروع به طراحی از ارکان اصلی طراحی وب اپلیکیشن محسوب می شود.

طراحی وب اپلیکیشن خود را به شرکتی بسپارید که همواره خود را با آخرین تکنیک های برنامه نویسی بروز می کند. مراحل طرحی وب اپلیکیشن توسط وب نویسان: تحلیل و مشاوره در خصوص انتخاب امکانات مورد نیاز برای وب اپلیکیشن انتخاب نام مناسب برای وب اپلیکیشن عقد قرار داد و دریافت پیش پرداخت دریافت اطلاعات اولیه و نظرات شما در خصوص نوع طراحی انجام مراحل طراحی گرافیکی قالب و ظاهر وب اپلیکیشن تائید طرح توسط شما ایجاد استراتژی از عملکرد وب اپلیکیشن ورود اطلاعات اولیه وب اپلیکیشن (اطلاعات نمونه) طراحی صفحات بر اساس آخرین استانداردها بارگذاری وب اپلیکیشن طراحی شده بر روی فضای اینترنت تحویل و آموزش نحوه مدیریت وب اپلیکیشن در محل شرکت دریافت ماباقی مبلغ قرارداد شروع پشتیبانی یکساله وب اپلیکیشن ( شامل آپدیت های نرم افزاری - برطرف کردن اشکالات احتمالی و فنی وب اپلیکیشن )

تفاوت تحت وب ابری چیست ؟

سوالی که در ذهن بسیاری از کاربران ایجاد میشود که واقعا چه تفاوتی بین تحت وب ابری وجود دارد ؟ در واقع تحت وب به معنای واقعی یعنی نرم افزاری که با تکنولوژی وب و روی سرور با استفاده از مرورگر قابل استفاده باشد را تحت وب میگویند این نوع نرم افزارها بدون وابستگی به سخت افزار و نرم افزار کلاینت یا کاربر نهایی قابل اجرا شدن در گوشی یا تبلت یا انواع رایانه ها را دارد و با توجه به این ویژگی رشد خوبی در توسعه آنها به وجود آمده است . اما نرم افزارهای ابری هم مانند تحت وب می باشند اما آن طور که رایج شده است نرم افزارهای ابری با روش متفاوت تری ارائه میشود ، اولا هیچ تفاوتی از نظر ساختاری با تحت وب ندارد و ثانیا روش استفاده آنها متفاوت است یعنی کاربر با عضویت در یک سایت که مثلا حسابداری آنلاین را ارائه می کند در کمتر از 2 دقیقه میتواند نرم افزار خود را تهیه و استقرار کند ، این روش کلیه فرایند خرید هاست و دامنه نگهداری و توسعه را توسط شرکت ارائه دهنده خدمات دریافت میکند و مشتری به صورت اجاره ای و در مدت محدودی با توجه به تعرفه ای که به صورت ماهانه یا سالانه پرداخت میشود از سرویس ابری استفاده میکند.

پس درواقع تفاوتی در تکنولوژی و نحوه پیاده سازی این دو وجود ندارد. جمع بندی به طور کلی از مزیت های تحت وب میتوان به موارد زیر اشاره کرد نرم افزار تحت وب در هر زمان و مکان قابل اجرا و استفاده است امن تر از نرم افزارهای ویندوزی هستند! عدم نیاز به بکاپ گیری دستی و ذخیره در USB Flash و عدم نگهداری اطلاعات در موبایل یا رایانه قابل حمل شرکت تولید کننده سرویس قدم به قدم شما در حال استفاده در اطلاعات حساس و مهم است پس همه تلاش خود را برای بهتر ساختار و امن تر کردن آن خواهد کرد همه چیز در یکجا قرار دارد تنها باید در حفظ رمز عبور خود کوشا باشید روزانه از دیتا شما بکاپ گرفته میشود تضمین امنیت و نگهداری دیتا توسط شرکت سرویس دهنده تحت وب تضمین میشود همیشه از آخرین نسخه بدون نیاز به نصب و آپگرید توسط شما به روز میشود نیاز به نصب و دانلود ندارد با یک مرورگر معمولی مانند فایرفاکس یا گوگل کروم از آن استفاده کنید هیچگاه نخواهید پرسید که آیا با دستگاه من سازگاری دارد! در خانه یا در جاده با سرویس به صورت آنلاین کار کنید

مقالات پیشنهادی

0 نظر

نظر خود را ثبت نمایید

نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید مدیر سایت در همین صفحه نمایش داده خواهد شد.